Wilt u weer schone voeten?

Voetenmeerzorg

Een wrat is een harde, eeltachtige vergroeiing van de opperhuid in de vorm van een bloemkoolvormig (klein) knobbeltje. Een wrat wordt veroorzaakt door virussen. Hiervan bestaan meer dan honderd soorten. Het virus kan de huidcellen aanzetten tot snelle deling waardoor een wrat ontstaat. Vrijwel iedereen heeft weleens wratten gehad: ze verdwijnen vrijwel altijd spontaan. Het virus blijft echter vaak in de huid aantoonbaar, zonder dat er een wrat ontstaat.

Bij de drogist of apotheek zijn diverse middelen beschikbaar om wratten te bestrijden. Voorbeelden zijn formule W of diverse merken die middels stikstof werken. Ook de doctor kan wratten tegen gaan middels stikstof. Al deze behandelingen zijn vaak meerdere keren nodig waardoor het soms weken of maanden duurt voor de wrat daadwerkelijk verdwenen is.

Wat minder vaak gebruikt wordt, maar wel heel erg effectief is, is een behandeling middels een zuur. Dit zuur wordt aangebracht op de wrat waarna deze goed ingepakt wordt. Dit pakketje moet een paar dagen blijven zitten, de kans is groot dat daarna de wrat meteen verdwenen is. In sommige gevallen is een dergelijke behandeling meerdere malen nodig. Deze behandeling wordt aanbevolen en aangeboden door Voetenmeerzorg.